Jakie głośniki itp.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukas_ig
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2006
    • 230

Zamieszczone przez Nexus6
    lukas_ig, nie mieszaj w miękkim tworzywie tylko wrzuć w końcu coś lepszego, np:

- http://195.243.203.21/rai...1211312&lan=ENG
    - http://195.243.203.21/rai...2212121&lan=ENG
    - http://195.243.203.21/rai...2212122&lan=ENG

ze wskazaniem na ten ostatni
    Nexus Ty jak zwykle z grubej rury :diabelski_usmiech
    w sumie to 'uczciwe' podejście ale do tego pasuje to moje "pudło" już jakoś przygotować, zrobić wycieczkę do Mielca

Michał wrzuć od razu do tego co powyżej jakiegoś linka do wzmaka.
    PerfectService by

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Zamieszczone przez lukas_ig
      W porównaniu z serią to jak wypadają? Duża różnica czy taka bardziej symboliczna?
      Nie spodziewam się poprawy na zasadzie przed i po wytłumieniu drzwi ale jednak :roll:
      Przede wszystkim jest dwudrożna zwrotnica ( a nie tak jak w oryginale tylko dla tweetera i to jeszcze źle dobrana ) więc z automatu midbassy dostają trochę mniej średnich a i góra pasma trochę się uspokaja. Jest dużo więcej miękkiego basu z samego dołu no i to co najważniejsze to te głośniki są wyraźnie mocniejsze od oryginałów. Na oryginałach przy tych samych ustawieniach barwy granicą była wartość vol 15-16 przy której słychać było, że zestaw już nie daje rady. Po wymianie na GZTC można bez zniekształceń dojść do wartości vol 21-22 ( a i tak ograniczeniem jest w tej chwili końcówka w STREAM-ie ).

BTW. W zeszłą sobotę, trochę z nudów a trochę z ciekawości, wyciągnąłem radio i w jego miejsce podpiąłem wzmacniacz stacjonarny Technics-a ( SA-AX7 ). Dopiero przy takim zapasie mocy można usłyszeć na co stać te, całkiem niedrogi, głośniczki. Siedziałem w aucie chyba z półtorej godziny i tylko podmieniałem płytki w CD-ku. Po tej sesji "zachorowałem" na wzmaka, ale na razie priorytetem są ksenony...
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Nexus6
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 4847
        • Volkswagen

Zamieszczone przez lukas_ig
        Nexus Ty jak zwykle z grubej rury :diabelski_usmiech
        "gruba rura" to byłaby jakbym Ci zaproponował np.:

a wracając do wzmacniacza - pogadaj z Cieq, ma fajny wzmak do sprzedania
        With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• kruk4
          Rider
          • 2008
          • 656

ja zakupiłem głośnik firmy TEC model xp6 gra pod samym radiem kenwood KDC-W3041G
          gra znośnie ale trzeba wygłuszyć drzwi zamówiłem juz 20 mat i bedę działał

dopiero jak wygłusze wypowiem sie jak grają (w sklepie hertzy esk phonocary seri titanium rozniosły)

ja polecam głośniki tec
          OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
          MOJE CAR AUDIO
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068

Komentarz

• ziutsane
            RS
            • 2007
            • 2376

W sumie wypadalo by zakupic jeszcze jakis wzmacniacz wtedy powinny pokazac w 80% na co je stac
            Radio: C90r+XDP210EQ
            Kable:Opt,Skyline,50 mm
            Wzm:XES M1+FP 1.800
            Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• lukasz3112
              RS
              • 2008
              • 3607

witam,
              miałem w sobotę kupić cały zestawik, ale sie nie udało
              takie jeszcze pytanie. Z tyłu (tam koło półki tylnej) są miejsca na głośniczki o śr. 10cm. Czy dałoby radę jakoś zamontować 13cm? Macie może jakieś doświadczenia z tym?
              pozdro
              Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• Nexus6
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4847
                • Volkswagen

Zamieszczone przez lukasz3112
                Macie może jakieś doświadczenia z tym?
                tak, nikomu nie polecamy montażu głośników z tyłu :!: :diabelski_usmiech
                With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• kruk4
                  Rider
                  • 2008
                  • 656

Łukasz chcesz poprawić car audio w swoim samochodzie tanim kosztem to słuchaj

pierwsza inwestycja to wyłguszenie drzwi (jak koledzy mówią nawet firmowe głośniki po wygłuszeniu potrafią troszke basu z siebie wydobyć)dzrwi są tak skonstrułowane że jak byś włożył do nich głośniki za 1000 zł to i tak by wydawało ci sie że pierdzą

nie jesteś dalej zadowolony z jakości dzwieku kupujesz zestaw odseparowany na przód
                  głośniki np hertz pb helix ja polecam tec( ale to są moje gusta) z tańszych to phonocar nie kupuj żadnych boszmanów pyle czy innych dziwactw

nie jesteś dalej zadowolony może wina jednostki sterującej kup radio (ja polecam)kenwood clarion alpain

jak masz to stwierdzisz że głośniki z tyłu tylko psują scene akustyczną i wogóle nie grają
                  odłączysz je i bedziesz zadowolony z przodu poważnie myslisz że do tego trzeba być maniakiem to poprostu z czasem przychodzi w miare jedzenia

bedzie ci grało wszystko ok ale mało basu jakoś z tego przodu no i kolejny zakup subwoofer aktywnay albo pasywny i wzmacniacz ......................... można pisać bez końca

dlatego prosze cie istaluj głośników z tyłu tylko te pieniądze przeznacz na wygłuszenie drzwi głośniki z tyłu nie poprwaią ci audio w samochodzie marki skoda octavia

mam nadzieje że ci pomogłem to jest z mojego wałsnego doświadczenia
                  OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
                  MOJE CAR AUDIO

Komentarz

• lukasz3112
                    RS
                    • 2008
                    • 3607

dziekowac;]
                    Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• pkacz
                      Ambiente
                      • 2008
                      • 214
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez kruk4
                      dlatego prosze cie istaluj głośników z tyłu tylko te pieniądze przeznacz na wygłuszenie drzwi głośniki z tyłu nie poprwaią ci audio w samochodzie marki skoda octavia
                      Ani w żadnym innym samochodzie

Ten post w ogóle powinno się gdzieś podpiąć, powinien wyskakiwać, gdy ktoś wpisze w wyszukiwarkę "tylne głośniki"

Komentarz

• satoot
                        Rider
                        • 2008
                        • 525

Zamieszczone przez pkacz
                        Zamieszczone przez kruk4
                        drzwi głośniki z tyłu nie poprwaią ci audio w samochodzie marki skoda octavia
                        Ani w żadnym innym samochodzie
                        Ten post w ogóle powinno się gdzieś podpiąć, powinien wyskakiwać, gdy ktoś wpisze w wyszukiwarkę "tylne głośniki"
                        Proszę, nie popadajmy tylko w skrajności.
                        Głośniki tylne zawsze można wyciszyć, jeśli siedzącym z przodu psują odbiór. Doi tego jest funkcja w radioodbiorniku.

Głośnik z tyłu też ma swoje (choć przyznaję: znacznie mniejsze) zalety, i czasem może się przydać. Czasem dla dzieci, czasem dla dorosłych.
                        Nie zawsze jedzie tylko kierowca - jeśli masz kogoś z tyłu, to on narzeka, że źle słyszy przód - robisz głośniej, żeby było dobrze tym z tyłu, to jest znowu za głośno z przodu.
                        Albo dzieci: właczasz dzwięk tylko młodym na tył, a ty z przodu swobodnie rozmawiasz z pasażerem mając wyciszony przód.

Komentarz

• ziutsane
                          RS
                          • 2007
                          • 2376

satoot, zartujesz ?

Komentarz

• kruk4
                            Rider
                            • 2008
                            • 656

powiem tak są różne opinie
                            wedłóg ludzi którzy profesjonalnie sie tym zajmują montowanie głośników do tyłu ma tylko sens przy robieniu kina w samochodzie

jak człowiek idzie na koncert to gdzie ma scene za plecami? chodzi o stworzenie właśnie sceny w samochodzie, profesjonaliści potrafią tak montować głośniki że sie wydaje że gra przed samochodem i to jest dopiero dobre audio

są i ludzie którzy montują dwa głośniki 6x9 tzw elisy najlepiej pięciodrożne w tylną pułkę(nic nie usztytwniając ani tym bardziej wygłuszając)
                            i mają super audio bo głośno gra i jak sie otworzy wszystkie okna to nawet głośniej od silnika

audio to każdego indiwidualna sprawa ale trzeba sie radzić ludzi którzy sie na tym znają i to jest moje zdanie możesz też słuchać sie samego siebie i po kilku latach dojdziesz do tego co jest dla doświadczonych i wtajemniczonych oczywiste pozdrawiam
                            OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
                            MOJE CAR AUDIO

Komentarz

• pkacz
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 214
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Powiem tak, u mnie w aucie obecnym (i będzie też w przyszłym) dźwięk jest dopasowywany do kierowcy za co odpowiada procesor z opóźnieniami czasowymi... Samolubne, ale 95% czasu jeżdżę sam albo z żoną i małym dzieckiem i wtedy radio i tak tylko szemrze cicho. Tak jak lubię słuchać, to mogę tylko jak jadę sam

Natomiast moje zdanie na temat głośników tylnych oparte jest na wielu, wielu godzinach przesiedzianych w znanym miłośnikom ca garażu na wjeździe do Michałowic, u Grzesia S. I żeby nie było że się mądrze... W swoim czasie też miałem głośniki z tyłu - to naturalne stadium, przez które się przechodzi i częsci osób to pasuje a części nie. Mi akurat nie... Choć jeśli kiedyś posunę się do kina w zagłówkach i na desce to jakieś współdrożne 16 w tylne drzwi pójdą

Komentarz

• ziutsane
                                RS
                                • 2007
                                • 2376

pkacz, a co tam u Ciebie gra?

Komentarz

Pracuję...